Kuidas teha vegan beseed?
Vaja läheb:
1 purgist kurnatud kikerherne/oa vedelik
310g puudersuhkur
1tl vanilli ekstrakt
1tl valge veini äädikas
1tl sidruni mahl
2sl maisitärklis
Vahusta vedelik kuni on tekkinud mõnus vaht. Mikserda kõrgel kiirusel.
Kui vaht näeb välja juba valgem ja hoiab kuju, lisa järk järgult sõelutud puudersuhkur. Vahusta kogu aeg keskmisel kiirusel, mitte kõige kiiremal.
Kuna minul suurt kombaini ei ole, lisan puudersuhkru portsjonite kaupa ja seejärel vahustan kuni suhkur on segunenud, siis jälle suhkur jne.
Kui on tekkinud mõnus tugev ja läikiv vaht, lisa sidrunimahl, äädikas ja vanilli ekstrakt. Mikserda.
Viimasena lisa sõelutud tärklis, Mikserda paar sekundit ning sega ülejäänud osa käsitsi/spaatliga.
Pritsi endale sobivad kujukesed ja küpseta 110 kraadi juures umbes 90 min, olenevalt suurusest. Jäta besee ahju kuivama ehk keera ahi kinni, pane nt pajakinnas ahjuukse vahele ning lase beseel rahulikult kuivada.
Peab meeles pidama, et beseed ei küpsetata, vaid põhiliselt hoopis kuivatatakse. Besee ei tohi värvi muuta ega pealt pruunikaks minna. Kui tead, et su ahi on uus ja hoiab hästi kuuma, on võibolla targem alandada kuumust 100le kraadile.
Beseed soovitan teha õhtul viimase asjana, et jätta ta ööseks ahju kuivama.
Kaunista besee näiteks taimse vahukoore/ kookosvahukoorega ja kaunista marjadega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar